Wanneer je een tuin hebt, kan het gezellig zijn om in de zomerperiode een aantal feestjes te geven in je tuin. Denk maar aan leuke barbecues of familiefeesten. Aangezien het weer niet altijd even betrouwbaar is, kan het interessant zijn om hiervoor een tent te plaatsen. Je hebt vandaag de dag al verschillende soorten tenten waardoor er zeker een in jouw tuin past.

Bepaal de grootte

De eerste stap die je moet nemen, is het bepalen van de grootte van de tent. Je moet niet enkel rekening houden met de grootte van je tuin, maar ook met het aantal personen dat onder de tent moet passen. Het is niet nodig om een hele grote tent te kopen wanneer er maar tien mensen moeten onder passen. Daarnaast moet je kijken of er al dan niet tafels onder geplaatst moeten worden. Wanneer je twijfelt over de grootte kan je er ook voor kiezen om een stretchtent op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat het voldoende groot is en ook in je tuin past. Een stretchtent op maat is bovendien van goede kwaliteit waardoor je er lange tijd van zal kunnen genieten.

Stel zelf je tent samen

Indien je weet dat je veel gebruik zal maken van je tent, kan je natuurlijk kijken naar extra toevoegingen. Zo kan je kiezen voor een stretchtent met zijwanden zodat je tent volledig kan afgesloten worden wanneer het slecht weer zou zijn. Ook wanneer het goed weer is, kan een stretchtent met zijwanden zorgen voor extra bescherming tegen de zon.

Bovendien heb je ook de mogelijkheid om voor vaste palen te kiezen. Zij zijn dikker dan de klassieke palen, waardoor ze voldoende stevig zijn om de tent te kunnen dragen. Je hebt dus geen extra ankerpunten meer nodig. Deze vaste palen kunnen blijven staan in je tuin waardoor je alleen je tent maar hoeft boven te halen en aan de palen vast te maken wanneer je een feestje wil geven.

Kies de gewenste kleur

Een bijkomend voordeel van tenten is dat je vaak de mogelijkheid hebt om uit verschillende kleuren te kiezen. Zeker wanneer je een tent op maat laat samenstellen heb je die optie. Zo kan je kiezen voor een kleur die eventueel bij je tuinmeubels past of die misschien bij de stijl van je interieur past. Zo zorg je voor een tent en een tuin die een verlengde zijn van je woning binnen.

Er zijn met andere woorden dus verschillende mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een tent om in je tuin te plaatsen. Vraag zeker offertes aan van de tent die jij in gedachte hebt en wie weet kan je binnenkort het eerste tuinfeestje geven onder een leuke tent!