Deventer en Bathmen, twee prachtige steden in de provincie Overijssel, staan bekend om hun historische gebouwen, gezellige winkelstraten en bruisende cultuur. Maar wist je dat deze steden ook een groene kant hebben? Deventer en Bathmen zijn namelijk rijk aan prachtige tuinen, verzorgd door lokale hoveniers. In deze blog nemen we je mee op een ontdekkingsreis door de groene schoonheid van Deventer en Bathmen's tuinen.

De groene oases van Deventer

Deventer is een stad vol verrassingen, en dat geldt ook voor de tuinen die je hier kunt vinden. Van kleine stadstuinen tot grote parken, er is voor ieder wat wils. De lokale hoveniers deventer zijn hier dan ook druk bezig om de tuinen te onderhouden en te verfraaien. Zo vind je in het centrum van Deventer de prachtige Worpplantsoen, een park met een rijke geschiedenis en een diversiteit aan planten en bomen. Ook de tuinen van het historische Bergkwartier zijn een bezoekje waard. Hier vind je prachtige stadstuinen, verscholen tussen de oude panden en smalle straatjes.

De natuurlijke pracht van Bathmen

Bathmen, een klein dorpje op slechts 10 kilometer afstand van Deventer, staat bekend om haar landelijke karakter en prachtige natuur. Hier vind je dan ook vele tuinen die perfect passen in de omgeving. De lokale hovenier bathmen is gespecialiseerd in het creëren van tuinen die naadloos aansluiten op de omgeving. Zo vind je in Bathmen vele tuinen met een natuurlijke uitstraling, met veel groen en natuurlijke materialen. Een wandeling door deze tuinen is dan ook een ware verademing voor zowel lichaam als geest.

Ontdek de verschillende stijlen

Wat deze tuinen in Deventer en Bathmen zo bijzonder maakt, is de diversiteit aan stijlen. Zo vind je in Deventer vele klassieke tuinen, met strakke hagen en symmetrische vormen. Maar ook moderne tuinen met strakke lijnen en veel gebruik van beton en staal zijn hier te vinden. In Bathmen daarentegen, vind je voornamelijk natuurlijke tuinen, met veel bloemen en planten die inheems zijn in de omgeving. Zo kun je in deze twee steden een ware tuinenroute maken en genieten van de verschillende stijlen en sferen.

Of je nu een liefhebber bent van klassieke tuinen, moderne tuinen of juist van natuurlijke tuinen, in Deventer en Bathmen is er voor ieder wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek de groene schoonheid van deze twee prachtige steden. En wie weet kom je onderweg wel een van de lokale hoveniers deventer of hovenier bathmen tegen, die met passie en vakmanschap deze tuinen tot leven brengen.