Kunststof rijplaten zijn een veilige en efficiënte manier om zowel voertuigen als voetgangers te beschermen op elke bouw- of begraafplaats. Ze bieden een sterke, duurzame en lichte oplossing die voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Dus wanneer moet u kunststof rijplaten gebruiken? Laten we eens kijken. 

Tijdelijke looppaden en toegangswegen 

Kunststof rijplaten kunnen worden gebruikt om een bouwplaats of renovatieproject gemakkelijk toegankelijk te maken. Ze kunnen ook worden gebruikt als tijdelijke looppaden over oneffen terrein, kuilen, zachte plekken, modder, sneeuw of andere gevaarlijke gebieden. De platen zijn ontworpen om gemakkelijk te worden opgetild en vervangen zonder zware apparatuur, zodat u uw werkgebied veilig kunt houden. Bovendien bieden ze superieure tractie in natte omstandigheden, zodat er minder kans is op uitglijden of vallen. 

Bescherming bij graaf- en sleuven werk 

Bij graaf- of sleuvenwerk zijn kunststof rijplaten een ideale oplossing om werknemers veilig te houden en de grond onder hen te beschermen tegen schade. De platen zijn ontworpen met een antislipoppervlak dat zelfs in natte omstandigheden voor zekerheid zorgt. Ze zijn ook licht genoeg om indien nodig snel te kunnen worden verplaatst zonder op zware machines te moeten wachten. Ten slotte zijn ze stevig genoeg om meerdere malen te worden gebruikt voor verschillende projecten zonder dat ze vaak moeten worden vervangen omdat ze barsten of breken. 

De Oplossingen van de toegangshelling voor Rolstoelgebruikers 

Kunststof rijplaten kunnen ook worden gebruikt als een veilige toegangsoplossing voor rolstoelgebruikers. De platte oppervlakken zijn ontworpen met een antislip afwerking die maximale veiligheid garandeert voor wie er een rolstoel of scootmobiel op gebruikt. Bovendien maken de afgeronde randen het voor rolstoelgebruikers of scootmobielgebruikers gemakkelijker om met minimale inspanning van de ene kant van de plaat op de andere over te stappen.  

Conclusie: 

Kortom, kunststof rijplaten zijn een uitstekende keuze voor elke bouwplaats die een betrouwbare en kosteneffectieve manier nodig heeft om veilige toegang oplossingen te bieden voor zowel voertuigen als voetgangers. Met hun antislipoppervlak en lichtgewicht ontwerp zijn deze platen perfect voor tijdelijke looppaden over zachte plekken en als bescherming bij graaf- en sleuven werk. Ze zijn ook ideaal als toegangshelling voor rolstoelgebruikers dankzij hun afgeronde randen die de overgang tussen de kanten veel gemakkelijker maken dan traditionele oplossingen mogelijk zouden maken. Om al deze redenen – en nog veel meer – zouden kunststof rijplaten uw keuze moeten zijn wanneer het tijd is om uw werkterreinen veilig te houden!

Bron: Induplates