Heb jij een zijtuin langs je woning en weet je niet zo goed wat je hiermee moet? Dat is niet gek, want er zijn maar weinig mensen die meteen een goed idee hebben voor hun zijtuin. Dit komt omdat er vaak net niet genoeg ruimte is om hier lekker te zitten of dat je hier wat in het zicht zit van de rest van de straat. Hierdoor laten mensen deze ruimte er al snel rommelig en onverzorgd uitzien. Dat is echt zonde, want het is een van de eerste dingen die voorbijgangers aan jouw huis zien. We geven je graag een paar tips om hier een stijlvolle draai aan te geven! 

Maak een pad

Het maken van een pad is niet alleen handig om snel naar de voor-en achtertuin te kunnen lopen, het komt ook nog eens ten goede voor de uitstraling. Het is allereerst wel belangrijk om te weten hoe breed of smal je het pad wilt maken. Als je er ook met een fiets of kruiwagen overheen wilt gaan, zou je hem iets breder kunnen maken. Materiaal dat je hiervoor kunt gebruiken is Nobre Cal halfverharding. Een halfverharding pad geeft een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in vele kleuren en materialen. Als de zijtuin direct grenst aan jouw achtertuin kun je ook een looppad maken met staptegels of kiezen voor een volledige betegeling van het pad. Het pad in de zijtuin kun je geheel naar persoonlijke stijl inrichten! 

Maak een erfafscheiding 

Om meer sfeer en privacy te creëren kun je er ook voor kiezen een erfafscheiding te plaatsen. Ook hierin kun je je eigen stijl kwijt. Een erfafscheiding is niets meer dan een soort object dat wordt geplaatst als afscheiding tussen het huis of de ruimte naast jouw huis. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten erfafscheidingen. Kies je voor modern of klassiek en weinig of veel onderhoud? Elk type erfafscheiding heeft zijn eigen eigenschappen. Je kunt kiezen voor een natuurlijke erfafscheiding gemaakt van beplanting, een traditionele houten erfafscheiding of een steenkorven erfafscheiding. 

Maak af met wat meubels

Of je hier nu graag een zitplek van wilt maken of niet, het is altijd een goed idee om wat meubelen toe te voegen. Een leuk bankje of een tafeltje met stoelen kan een uitnodigende sfeer uitstralen, zonder dat je er direct op hoeft te gaan zitten. Vervolgens kun je het nog opvullen met mooie beplanting, veel bloemen en wat verblijven voor insecten en vogels. Zo dient deze ruimte toch nog een goed doel, terwijl het er ook nog eens verzorgd en gezellig uitziet.